Een nieuwe zonnebril? Draag er zorg voor!

Ben je ook zo blij met de aankoop van jouw nieuwste zonnebril? Hou je zeker niet in om op mooie zomer- én winterdagen deze maximum te dragen. Jouw ogen zullen je later dankbaar zijn.

Maar hoe onderhoud je deze nu het best?! Enkele tips…

Draag je zonnebril op je neus, niet op je hoofd.

Een zonnebril dient om je ogen te beschermen, niet om je haar uit je ogen te houden 😉 je bril gaat zich trouwens ‘zetten’ naar de vorm van jouw hoofd op de breedste plaats (in rechtopstaande positie dus) en zal na eventjes helemaal niet meer goed zitten.

Poets de glazen van jouw zonnebril altijd met het daarbij geleverde microvezel doekje

of een katoenen doekje. Keukenpapier, papieren zakdoekjes, vochtige doekjes, … zijn allemaal op basis van papier, en gaan na enige tijd microkrasjes maken op de glazen. Deze krasjes zijn helaas niet te herstellen. Ook oppassen met stof, zand, … blaas dit er eerst af, of spoel eerst af onder de kraan (niet te warm!). Regelmatig poetsen met brilpoetsspray of een Eyeshaker doet je bril extra blinken!

Laat je zonnebril nooit onbeschermd achter in de wagen.

Zoals je wel weet, kan de temperatuur hoog oplopen en een bril kan hier helaas niet tegen. Zowel montuur als glazen zullen snel afzien door blootstelling aan te hoge temperaturen. Neem je bril mee uit de wagen, of steek hem weg in de daarvoor voorziene vakjes of handschoenkastje.

Een zonnebril blijft geen járen mee gaan,

hij kan nog zo goed onderhouden worden. Na verloop van tijd komt er slijt op de UV-filter. Zonder dat je het eigenlijk merkt, beschermt de bril niet meer zo goed als toen hij nieuw was. Het is moeilijk te zeggen wanneer je precies moet vernieuwen (veel factoren hebben invloed), maar doorgaans zou je toch om de 2 à 3 jaar moeten vernieuwen.

Nog vragen?

Stel ze gerust via mail, WhatsApp of live in de winkel!