Hou je oren warm, ook mét hoortoestellen!

hoorapparaten mutsJe oren en neus bestaan vooral uit kraakbeen, en hebben geen isolerend vetlaagje. Daarom zal je de kou het snelste voelen aan jouw oren en neus. Er zitten ook veel zenuwen in je oor die zeer gevoelig zijn aan temperatuurschommelingen. Bescherm je je oren niet tegen wind en koude? Dan kan je zelf een stekende pijn in jouw oren voelen (die normaalgezien vanzelf weer over gaat bij het opwarmen). Blijft de pijn aanhouden, dan heb je misschien wel een oorontsteking opgelopen. Een bezoek aan de dokter is dan aangewezen.

Het is dus belangrijk om je goed te beschermen tegen de wind en koude, ook als je hoortoestellen draagt. De wind zorgt anders voor een vervelende geruis in jouw toestellen. Een goed passende (niet té strak zittende) muts is dus geen overbodige luxe 🙂 Alleen oppassen bij het aan- en uitdoen van jouw muts of hoofdband, zodat je je hoortoestellen niet verliest…

Meer info op lapperre.be

Wil je graag een gratis en vrijblijvende hoortest laten doen? Neem dan een afspraak met Delphine via telefoon 055-49 50 68 of per mail.