• Sofie

Hoe poets ik mijn bril?

Er zijn verschillende manieren om jouw bril proper te krijgen, maar minstens evenveel om jouw bril 'naar de knoppen' te helpen tijdens het 'kuisen'. Dus, for once and for always.... 

1. MET MICROVEZELDOEKJE

Is jouw bril niet supervuil? Enkel maar een vingerafdruk, of een beetje stof? 

Dan is het voldoende om het stof eraf te blazen en nadien goed te wrijven met een fijn microvezeldoekje (deze worden meegeleverd bij het afleveren van jouw nieuwe bril)

Deze doekjes mogen meestal in de was en kan je dus voor een ruime tijd gebruiken. 

Superhandig zijn de iets grotere Theo Eyewear doeken (zie foto links)! Nemen ook maar beperkt plaats in, maar zijn nog praktischer omdat die groter zijn dan de standaard doekjes. De Theo Cleaning Cloth vind je op de webshop.


2. MET OPTIEK SOFIE - SPUITBUSJE EN KATOENEN DOEK

Zijn er toch vettige plekken op jouw bril die je moeilijk droog weg krijgt? Spuit dan eerst op beide zijden van jouw brilglazen met het Optiek Sofie - spuitbusje, dan met jouw vingers goed jouw glazen inwrijven en nadien met een fijne, zachte katoenen doek (type tetra-doek, zakdoek, oud laken, ...). Opgelet, en dit is een enorm misverstand, gebruik NOOIT papieren zakdoeken (type 'kleenex', keukenpapier, e.d.). Deze maken na verloop onherstelbare krassen (die niet onder de noemer 'garantie' vallen)