• Sofie

Hoe voorkom je een aangedampte bril?

Mondmaskers worden het nieuwe normaal, dat zit er althans aan te komen! Dat maakt het voor niemand aangenamer (wel veiliger!), maar voor brildragers misschien nog niet iets irritanter... Met een mondmasker is de kans namelijk groot dat jouw brilglazen aandampen. 

Er gaan veel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes de ronde die dit aandampen tegen gaan (vette zalf, olie, scheerschuim...). En die zijn misschien wel effectief, maar de effecten op de staat van de bril is op lange termijn nog niet echt zeker. 

Er zijn echter wel veilige producten op de markt die én het aandampen tegen gaan, én die jouw bril niet beschadigen (bij correct gebruik).

Ik heb er enkele van getest én goedgekeurd. Zie hier de resultaten:


1. Clear-it anti-fog wipes

Dit is een anti-condens doekje dat eruit ziet als een 'normaal' brillendoekje, maar met een activerende werking.

Poets eerst jouw bril met bvb een Optiek Sofie brilspray. Dan wrijf je 5 à 10 keer met het Clear-it anti-fog doekje over beide zijden van jouw brilglazen en dan zou je goed moeten zijn voor een ganse dag (afhankelijk van de luchtvochtigheid).


Ik deed de test: het linkse glas heb ik behandeld met het Clear-it anti-fog doekje, het rechtse niet. Het verschil is duidelijk te merken.