• Sofie

Hoe voorkom je een aangedampte bril?

Mondmaskers worden het nieuwe normaal, dat zit er althans aan te komen! Dat maakt het voor niemand aangenamer (wel veiliger!), maar voor brildragers misschien nog niet iets irritanter... Met een mondmasker is de kans namelijk groot dat jouw brilglazen aandampen. 

Er gaan veel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes de ronde die dit aandampen tegen gaan (vette zalf, olie, scheerschuim...). En die zijn misschien wel effectief, maar de effecten op de staat van de bril is op lange termijn nog niet echt zeker. 

Er zijn echter wel veilige producten op de markt die én het aandampen tegen gaan, én die jouw bril niet beschadigen (bij correct gebruik).

Ik heb er enkele van getest én goedgekeurd. Zie hier de resultaten:


1. Clear-it anti-fog wipes

Dit is een anti-condens doekje dat eruit ziet als een 'normaal' brillendoekje, maar met een activerende werking.

Poets eerst jouw bril met bvb een Optiek Sofie brilspray. Dan wrijf je 5 à 10 keer met het Clear-it anti-fog doekje over beide zijden van jouw brilglazen en dan zou je goed moeten zijn voor een ganse dag (afhankelijk van de luchtvochtigheid).


Ik deed de test: het linkse glas heb ik behandeld met het Clear-it anti-fog doekje, het rechtse niet. Het verschil is duidelijk te merken.2. Liberty Sport anti-fog lens cleaner


Dit is een soort pasta waarvan je een klein beetje goed moet uitsmeren over beide kanten van jouw brilglazen. Eens goed opengewreven blink je de glazen op met een zachte katoenen doek (genre stoffen zakdoek of tetra-doek).


Ik deed de test: op de foto zie je opnieuw een duidelijk verschil tussen het glas dat werd behandeld met de Liberty Sport anti-fog lens cleaner en het andere.
Deze foto's werden ochtends genomen, in de namiddag heb ik de handeling wel moeten herhalen. Ik draag wel bijna de ganse dag een gezichtsmasker, waardoor de werking waarschijnlijk sneller uitwerkt. Maar je bent toch enkele uren damp-vrij.

Beide producten zijn te koop zowel in de fysieke winkel als in de webshop.

0 keer bekeken
ADRES
CONTACT

055-49 50 68

INFO@OPTIEKSOFIE.BE

BTW BE0635.868.553

WORD OPTIEK SOFIE FAN
SOCIAL
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • WhatsApp
  • Pinterest
  • YouTube
TROTS GELINKT MET
Winkelhier Unizo
logo_edited.png
Unie der Handelaars van Ronse
logo%20ronse_edited.png

© 2020 Optiek Sofie